• Eckerö kommun planerar en utbyggnad av daghemmet Nyckelpigan och så här har man tänkt sig att den nya delen ska se ut. Klicka på bilden för att se den i sin helhet. Skiss från Eckerö kommun.
Publicerad: fredag, 13 oktober, 2017 - 12:05, uppdaterad: fredag, 13 oktober, 2017 - 12:07

Eckerö utser dagisbyggare

Eckerö kommunstyrelse föreslår att kommunfullmäktige godkänner ett tilläggsanslag på 75.000 euro så att byggnadskommittén för tillbyggnaden av daghemmet Nyckelpigan kan teckna kontrakt med Byggfirma Christer Gustavsson Ab.

Kommittén öppnade anbuden förra veckan och anbudet från Christer Gustavsson Ab var det enda som höll sig inom budgeterade medel. Om fullmäktige beviljar tilläggsmedel kan kontrakt skrivas och arbetet inledas under det här året.
På styrelsemötet diskuterades också trafiksäkerheten vid skolan. Man beslöt att skicka en uppmaning till landskapsregeringen om att vidta fartsänkande åtgärder vid övergångsställen på landsväg 1. Man ger också byggnadstekniska nämnden i uppdrag att vidta enklare åtgärder som inte belastar kommunens budget nämnvärt. Nämnden har tidigare konstaterat att man borde bygga en trottoar längs Kärringsundsvägen samt ta bort de befintliga farthindren på vägen och bygga nya som möjliggör ett gott vinterunderhåll.

Fler Nyheter

Snöröjningen har startat

Vägmästare Robert Karlsson intervjuas av Ann-Christine Karlsson
Backiga och krokiga småvägar gör snöröjningen på Åland krävande. Det säger landskapsregeringens vägmästare Robert Karlsson.

Omval av Jomalastyret

Det blev inga större förändringar när kommunfullmäktige i Jomala i går valde ordförande i kommunfullmäktige för 2018 och kommunstyrelse för två år.

Ms Odin ställde in turer

På grund av fortsatt hård vind ställs ms Odins temporära avgångar klockan 07:30 från Långnäs och kl. 09:30 från Snäckö in i dag, onsdag.

Villkorligt för misshandel av sambo

En 46-årig man har av tingsrätten dömts till 70 dagars villkorligt fängelse för misshandel.

Förhandsröstning i presidentvalet inleds i dag

I dag inleds förhandsröstningen inför presidentvalet den 28 januari. Det är möjligt att rösta bland annat på postkontoret i Mariehamn till och med den 23 januari.

ÅHS mätte arbetsvälbefinnande

7,48 enligt ett index på en tiogradig skala! Det betyget ger anställda inom Ålands hälso- och sjukvård, ÅHS, i en enkät som gjorts för att mäta och utveckla personalens välbefinnande.

Hotellövernattningarna ökade i fjol

212.800 hotellövernattningar gjordes på Åland förra året och det är en ökning om närmare tre procent jämfört med 2016. Det visar ny statistik från Åsub.

Ny ordförande för stadsstyrelsen klar i dag

Roger Jansson och Igge Holmberg intervjuas av Owe Sjöblom
Moderat samling i Mariehamn presenterar troligtvis en ny kandidat till posten som ordförande för stadsstyrelsen idag.

Hovrätten förkortar körförbud

Åbo hovrätt förkortar ytterligare ett körförbud som dömts ut av tingsrätten i Mariehamn.