Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 14 april, 2020 - 14:50Uppdaterad: tisdag, 14 april, 2020 - 17:17
  • 300 av Sekos medlemmar berörs då samarbetsförhandlingarna nu är klara. Pressbild.

Eckerö säger upp personal

Rederi AB Eckerö säger upp drygt 300 av det svenska sjöfacket Sekos medlemmar på grund av arbetsbrist.

Det står klart sedan samarbetsförhandlingarna nu är avslutade. Totalt berörs 161 personer på M/S Eckerö, berättar Björn Blomqvist, VD på Eckerö Linjen

-Det är sorgligt att Rederi Eckerö väljer att säga upp sina anställda, särskilt när det ser ut att bli mycket dyrare för dem än att hålla sig till det permitteringsavtal vi tecknat med dem, säger Kenny Reinhold, ordförande för Seko sjöfolk, i ett pressmeddelande.

Eckerö Linjen ägs av Rederi Ab Eckerö och i de finländska delarna av verksamheten finns mer flexibla möjligheter att helt permittera personal och sänka kostnaderna.Detta är inte är möjligt i Sverige,varför vi nu är tvungna att istället ta till denna åtgärd, förklarar Björn Blomqvist, vd på Eckerö Linjen.

Han säger att beslutet är både ledsamt och drastiskt.

-Det påverkar i högsta grad våra medarbetare,vilket vi verkligen beklagar. Just nu ligger dock hela vårt fokus på att klara av coronakrisen och säkra företagets överlevnad och arbetstillfällen på sikt. Som situationen ser ut behöver vi vara proaktiva och göra allt vi kan för att ta oss igenom krisen. Vår absoluta förhoppning är dock att så snart som möjligt kunna dra tillbaka uppsägningarna och starta upp vår trafik igen, säger Blomqvist.

Tidigare i dag kom besked att Eckerölinjen ställer in all trafik med m/s Eckerö till och med den 15 juni.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »