Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 31 januari, 2019 - 11:32
  • Både Eckerö och Vårdö ordnar festligheter efter stormen. Arkivfoto.

Eckerö och Vårdö bjuder på kalas

- På det stora hela klarade vi det bra, godkänt betyg, det säger Eckerös kommundirektör Arsim Zekaj om hur kommunen klarade stormen Alfrida.

Vissa brister blottades också, bland dem beredskapen när det gäller reservkraft. Kommunstyrelsen ska nu gå vidare med vilka åtgärder som ska göras för framtiden.

Kommundirektören är imponerad av hur invånarna tacklade situationen.
- Det har varit en fantastisk uthållighet här i kommunen. Vi kommer att anordna en bjudning för kommuninvånare, frivilliga och personal den 10 februari, säger Zekaj.
Festligheterna äger rum i Ekeborg.

Även i Vårdö blir det festligheter. Den frivilliga brandkåren och de i Strömsgårdens personal som tjänstgjorde under de aktuella dygnen bjuds in till en tackmiddag. Vårdö belönar också några personer som utförde sina arbetsuppgifter på ett extraordinärt sätt med engångsarvoden.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »