Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 26 oktober, 2018 - 11:47
  • Fifax vatten- och avloppsfrågor ska diskuteras i en arbetsgrupp. Arkivfoto: Owe Sjöblom

Eckerö och Fifax bildar arbetsgrupp

En gemensam arbetsgrupp tillsätts för Eckerö kommun och fiskodlingsföretaget Fifax. Kommundirektör Arsim Zekaj säger att det finns gemensamma frågor att diskutera men att riktlinjerna för arbetsgruppen ännu inte tagits fram.

Det är ändå klart att huvudfrågan gäller vatten- och avloppslösningar. Fifax anhöll i våras om ökad förbrukning av kommunens vatten- och avloppsnät. Bolaget har en anslutning från sociala utrymmen men vill också ansluta kläckeri samt golvbrunnar. Det skulle innebära att dygnsförbrukningen ökar från 3 till 10 kubikmeter för både vatten och avlopp. Det ärendet har behandlats både i byggnadstekniska nämnden och i kommunstyrelsen som i september återremitterade ärendet till nämnden.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »