Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 22 maj, 2020 - 06:05Uppdaterad: fredag, 22 maj, 2020 - 06:11
  • Rederi Ab Eckerös koncernchef Björn Blomqvist

Eckerö kan sälja och sedan hyra tillbaka Birka

Rederi Ab Eckerös koncernchef Björn Blomqvist säger han varken utesluter en nyemission eller fartygsförsäljningar för att säkra rederiets överlevnad. En lösning företaget just nu tittar på är att sälja exempelvis Birka för att sedan hyra tillbaka fartyget.

– Vi har genom åren fått sale-leaseback-erbjudanden och vi tittar förstås på dem igen nu. Men precis som både jag och Tomas Karlsson svarat flera gånger är målsättningen att sätta Birka i trafik igen.

Björn Blomqvist efterlyser också att Norden går in för en liknande lösning som de baltiska staterna, som tillåter turism inom Baltikum utan krav på karantän.

– Det är klart att vi gärna skulle se att Finland anslöt sig till den baltiska lösningen och att det skulle finnas en nordisk dimension där man kunde resa mellan Sverige och Finland, men just nu verkar det tyvärr vara långt borta.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »