Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 9 maj, 2018 - 13:39
  • Eckerös kommundirektör Arsim Zekaj. Arkivfoto: Totte Vesterlund.

Eckerö gick på plus

Eckerö hade ett plusresultat på 241.000 euro för 2017, det visar bokslutet som kommunstyrelsen behandlade igår.

- Det är främst ökade skatteintäkter och att verksamhetens kostnader i kommunen har gått ner, säger kommundirektör Arsim Zekaj.

På mötet gav styrelsen också ett utlåtande om den kommande kommunindelningen och Eckerö motsätter sig det framlagda förslaget. De hävdar att det strider mot grundlagen och grundläggande principer och att landskapsregeringens metodik utgör en kränkning av den kommunala självbestämmanderätten. Eckerö kommun hävdar dessutom att förslaget på tidtabell inte är realistiskt. Utgångspunkten i arbetet med en kommande förändring av kommunstrukturen bör därutöver ske genom frivillighet och stor delaktighet av inblandade kommuner. Styrelsen lämnar förslaget till utlåtande till fullmäktige som ska lägga sista handen vid det innan det skickas in.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »