Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 21 juli, 2010 - 13:01Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

"Dykförbudet var nödvändigt"

-Det vrak som hittades förra veckan är sensationellt och har väckt intresse runt om i världen. Dykaren Christian Ekström får dagliga telefonsamtal om fyndet och han tycker att det dykförbud som landskapsregeringen beslutat om är nödvändigt. Även om den champagne som hittades kan vara dyr så anser han att den största skatten fortfarande ligger kvar på havsbotten. -Det är ju dokumentationen av vraket och historien bakom det som kommer att bevaras, säger Christian Ekström som aldrig tidigare har dykt vid ett lika välbevarat vrak som detta. Han hoppas så småningom få dyka ner dit igen, men måste som alla andra nu vänta på att landskapsregeringen beslutar om hur den fortsatta utforskningen av vraket ska ske. De svar man hoppas få på frågan om champagnens ursprung låter också vänta på sig.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »