Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 14 oktober, 2024 - 19:56Uppdaterad: måndag, 14 oktober, 2024 - 20:09

Dubbla inbrott på Bastun – misstänkt överlämnade själv stöldgods

Lokalen Bastun i Mariehamn har de två senaste helgerna utsatts för inbrott. Bland stöldgodset finns bland annat musikutrustning. 

André Öhman är styrelsemedlem i Träffpunkt ungdom som driver Bastun. Han säger att det senaste inbrottet upptäcktes på lördagsmorgonen.  

– När vi kom för att ställa i ordning för lördagens evenemang. Det var väldigt olägligt. Någon hade igen krossat rutor, tagit sig in och ställt till med problem, säger han.  

André Öhman är tacksam för att evenemanget trots allt kunde äga rum som planerat.

I ett pressmeddelande skriver polisen att två personer misstänks för inbrotten som utreds som stöld. Under helgen genomfördes husrannsakningar hemma hos personerna varpå man hittade en del av stöldgodset hemma hos en av dem. De misstänkta försattes under måndagen på fri fot varpå en av dem överlämnade ytterligare stöldgods. Huruvida allt är återlämnat är i nuläget oklart.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »