Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 15 juli, 2024 - 12:17

Drygt 1 700 parkeringsböter i Mariehamn i fjol 

Under 2023 skrevs 1 751 parkeringsböter ut av stadens parkeringsbiträde och polisen, det skriver Mariehamns stad på sin hemsida

Under de senaste åren har antalet parkeringsböter varit ungefär på den nivån som det var under förra året. Det är en klar minskning jämfört med hur det var under början av 2010-talet då skrevs ut runt 5 000 parkeringsböter. 

Strandgatan, Norragatan, Nygatan och Köpmansgatan är de platser där flest parkeringsböter skrivs ut. 

Om man får en parkeringsbot går det att lämna in en protest för att försöka få den upphävd. Mariehamns stad listar en rad orsaker som inte är giltiga som protest, till exempel, “Jag vara bara borta i två minuter”, “Jag glömde” och “Alla andra parkerar här”.  

Orsaker till protester som går igenom kan vara akuta sjukdomsfall, att det skrivits fel registreringsnummer eller märke på bilen. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »