Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 11 november, 2021 - 11:49Uppdaterad: torsdag, 11 november, 2021 - 13:04
  • "Vi rekommenderar att den som ska ta tredje dosen coronavaccin i december eller januari kommer och vaccinerar sig mot säsongsinfluensan nu i november", säger smittskyddsläkare Tora Woivalin i pressmeddelandet från ÅHS.

Drop in-tider för influensavaccinering

Nu erbjuder ÅHS influensavaccin på drop in-tider under nästa vecka, närmare bestämt mellan den 17 och 19 november.

Det meddelar ÅHS i ett pressmeddelande. De som hör till riskgrupp eller av annan orsak har rätt till gratis säsongsinfluensavaccin kan komma till Åland Post i Sviby och vaccinera sig onsdag mellan 14 och 17, torsdag mellan 12 och 15 och fredag mellan 12 och 15. De som får ta influensavaccinet gratis gäller alla 65 år fyllda, gravida, personer som på grund av sjukdom eller behandling hör till en riskgrupp samt närstående till personer som riskerar insjukna i svår influensa. Sjukdomar som placerar en i riskgrupp är kronisk hjärtsjukdom, lungsjukdom, njursjukdom, neurologisk sjukdom eller diabetes.

Anställda inom social- och hälsovård har också rätt till gratis influensavaccin, de vaccineras av företagshälsovården. Detsamma gäller barn i åldern 6 månader till 6 år som blir vaccinerade på barnrådgivningen.

-Vi rekommenderar att den som ska ta tredje dosen coronavaccin i december eller januari kommer och vaccinerar sig mot säsongsinfluensan nu i november, säger smittskyddsläkare Tora Woivalin.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »