Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 16 september, 2020 - 06:50Uppdaterad: onsdag, 16 september, 2020 - 11:26

Drogade förare i trafiken

Polisen stoppade två förare som var drogade av diverse preparat och en bil som inte var i skick att vara på vägar.

En polispatrull påträffade ett fordon som tidigare varnats om att skicket inte är tillräckligt bra för att köras med på väg, men under tisdagskvällen fanns fordonet ute i trafiken igen och nu i ännu sämre skick. Denna gång tilldelades föraren dagsböter misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten.

En rådig bilförare anade att en medtrafikant kunde vara berusad och ringde polisen, som följde efter fordonet och patrullen kunde granska ekipaget. Detta ledde till att en förare med drygt två promille alkohol i utandningsluften kunde stoppas i Mariehamn och föraren blev av med körkortet. Förutom grovt rattfylleri är föraren misstänkt för straffbart bruk av narkotika då misstänkta preparat påträffades i samband med gripandet. Beteendet var avvikande och i ett skede fick föraren för sig att sparka mot en konstapel. Därmed är föraren och misstänkt för motstånd mot tjänsteman. Ytterligare brott gällande läkemedelsförseelse misstänks på grund av egendom som påträffades. Då barn fanns med i bilden har berört socialkansli meddelats om händelsen.

Polispatrull påträffade ytterligare ett fordon i Mariehamn vars förare saknade körrätt. Föraren var påtagligt berusad och alkotestet visade positivt så till den grad att misstanke om grovt rattfylleri har registrerats. Föraren är känd av polisen och testades för droger, även detta test var positivt för bruk av flera narkotiska preparat. Fordonet visade sig vara oregistrerat och avställt, ägarbytet var inte genomfört och polisen utreder om fordonet överlåtits till den berusade föraren. Polisen tog hand om bilnycklar för att förhindra fortsatt brottslig verksamhet.

Två rådjursolyckor har rapporterats till. Djuren har skadats till följd av kollisionen och jägare i området har kontaktats för att spåra, eventuellt avliva och ta till vara på djuret.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »