Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 6 juni, 2024 - 05:55Uppdaterad: torsdag, 6 juni, 2024 - 12:35

Dörren till ÅHS-styrelsen är inte helt stängd för oppositionen 

Dörren till Åhs-styrelsen är inte helt stängd för oppositionen. Enligt lantrådet Katrin Sjögren (Lib) finns det en plats kvar som skulle vara möjlig att besätta.

Oppositionen reagerade kraftigt när det stod klart att landskapsregeringen valt att tillsätta en kompetensbaserad styrelse för ÅHS, där oppositionen helt lämnades utanför medan regeringspartierna behöll sina platser. Lantrådet ser det som viktigt att hela lagtinget är välinformerat om vad som är på gång inom ÅHS och att det finns olika sätt att tillgodo se det.

Ett sätt kan enligt henne vara att landskapsregeringen skriver meddelanden till lagtinget och säkerställer sjukvårdsdebatter eller till och med utskottsbehandlingar av frågor som rör till exempel stora investeringar. Ett annat är att gå oppositionen till mötes med en plats.  

– Vi följer med situationen och utvecklingen och vi är absolut inte sämre än att vi kan ändra oss. Där är vi väldigt pragmatiska och resultatinriktade, säger Katrin Sjögren.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »