Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 19 juli, 2021 - 13:51Uppdaterad: måndag, 19 juli, 2021 - 14:03
  • Tingsrätten har dömt en man för stöld. Arkivfoto.

Döms för stöld ur bil

Ålands tingsrätt dömer en man i 40-års åldern för stöld i en bil.

Mannen har i maj 2020 kört till parkeringen utanför Ålands yrkesgymnasium och rotat runt i en olåst bil på parkeringsplatsen. Han har efter det tagit en kompressionsmätare från bilen som tillhörde Ålands yrkesgymnasium.

Mannen har i polisförhör bestridit att han gjort sig skyldig till stöld. Han har i förundersökningen medgett att han varit inne i bilen, men bestridit att han skulle ha tagit något från den. I övervakningsfilmer framgår det att mannen verkar bära något från bilen. Utifrån bevisningen och vittnens berättelser bedömer tingsrätten att mannen gjort sig skyldig till stöld. Tingsrätten bedömer även att värdet på kompressionsmätaren är omkring 200 euro. Tingsrätten finner att en lämplig påföljd i fallet är bötesstraff på 35 dagsböter som motsvarar en summa på 210 euro. Mannen måste även betala en brottsofferavgift på 80 euro till staten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »