Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 5 september, 2022 - 07:05Uppdaterad: måndag, 5 september, 2022 - 07:15
  • Böter blev straffet för fortkörning med muskelbåt. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Döms för sjötrafikbrott

En man i 50 års-åldern från riket döms av Ålands tingsrätt till dagsböter för att ha kört för fort i hamnområdet i Västra hamnen i Mariehamn sommaren 2020.

Mannen körde en så kallad muskelbåt i minst 100 kilometer i timmen i hamnområdet där den högsta tillåtna hastigheten är 17 kilometer i timmen.

I maj i år delgavs mannen stämning och kallelse till huvudförhandling, men han dök inte upp. Han hade också meddelats att ärendet skulle prövas även om han inte var på plats. I förundersökningen hade mannen nekat till att han körde så fort som påståtts.

Tingsrätten konstaterar i sin dom att det är bevisat att mannen körde i minst 100 kilometer i timmen och döms därför till 45 dagsböter à sex euro, totalt 270 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »