Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 16 mars, 2023 - 06:45Uppdaterad: torsdag, 16 mars, 2023 - 07:20

Döms för misshandel vid fotbollsplan

En man döms av Ålands tingsrätt till dagsböter för misshandel av en annan man sommaren 2020.

Det var efter en fotbollsträning vid en plan i Mariehamn som de båda männen började bråka och slagsmål uppstod. Den åtalade mannen fick in flera träffar på målsägande som till följd av misshandeln började blöda, fick svullnader i ansiktet och hade huvudvärk i två veckor.

Den åtalade mannen medgav att bråk hade uppstått mellan männen, men sade att det var målsägande som hade startat bråket och att han dessutom förolämpat den åtalade.

Tingsrätten konstaterar i sin dom att det är outrett vem som slagit det första slaget, men att männen utdelat slag och knuffar mot varandra. Under slagsmålet fick målsägande slag mot huvudet och tingsrätten skriver i domen att skadorna styrks av den skriftliga bevisningen.

Den åtalade mannen döms till 60 dagsböter på sammanlagt 1.800 euro, han ska även ersätta målsägande med 250 euro för sveda och värk och betala brottsofferavgift på 80 euro. Utöver det ska mannen ersätta målsägandes rättegångskostnader på drygt 1.800 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »