Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 24 november, 2023 - 09:50Uppdaterad: fredag, 24 november, 2023 - 10:43

Dömdes för bedrägeri efter att inte ha lämnat tillbaka släpvagn

En man döms av Ålands tingsrätt till dagsböter för bedrägeri efter att han hyrt en släpvagn och sedan inte lämnat tillbaka den enligt överenskommelse. 

Mannen hyrde släpvagnen av ett företag och istället för att lämna tillbaka den förde han ut den ur landet och det hittades senare i Bergen i Norge. 

Tingsrätten dömer mannen till 60 dagsböter på sammanlagt 360 euro. Han ska även betala 400 euro som ersättning för kostnader som uppstod när släpvagnen hämtades från Norge. Målsägande hade yrkat på knappt 800 euro i ersättning för hämtningen, vilket var den faktiska kostnaden för de två personerna som åkte till Norge fram och tillbaka. Men tingsrätten ansåg inte att det var nödvändigt att två personer åkte och därför blir ersättningen halverad. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »