Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 10 juli, 2020 - 06:24Uppdaterad: fredag, 10 juli, 2020 - 11:40
  • Åklagaren yrkade på grovt äventrande av trafiksäkerheten men tingsrätten dömde mannen för äventyrande av trafiksäkerheten. Foto Malin Lundberg.

Dömdes för äventyrande av trafiksäkerheten

En 52-årig man har av tingsrätten dömts för äventyrande av trafiksäkerheten.

Åklagaren ansåg att det handlade om grovt äventyrande av trafiksäkerheten. Det var i februari i år som mannen gjorde en omkörning av en 22 meter lång stockbil med släpvagn och medan han befann sig i körfältet för motkommande trafik kom en annan bil i möte och den bilföraren blev tvungen att väja ned i diket för att undvika en frontalkrock. Den åtalade mannen bestred grovt äventyrande och menade att sikten på platsen var god och vägen bred och att han hela tiden hade säkerhetsaspekten i åtanke. Mannen medgav ändå oaktsamhet. Två vittnen hördes och tingsrätten beslöt döma mannen för äventyrande av trafiksäkerheten och ett bötesstraff på totalt 400 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »