Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 10 mars, 2023 - 06:06Uppdaterad: fredag, 10 mars, 2023 - 07:56
  • ÅHS ska starta HR-funktion. Arkivbild.

Den dömde läkaren har sagt upp sig – ÅHS startar HR-funktion

Efter historien med den ÅHS-anställde läkaren som dömts för flera brott i Sverige startar nu ÅHS en HR-funktion. Det här berättar cheföverläkare Jun Nagamori för Ålands Radio.

Ålands Radio kunde i mitten på februari i år berätta att en trettiosexårig man som dömts för urkundsförfalskning av Hovrätten i Västra Sverige samt åtalats för grova bokföringsbrott och skattebrott i Borås tingsrätt var anställd som läkare av ÅHS. Den dömde läkaren har nu valt att säga upp sig.

- Direkt när nyheterna kom fram tog jag en diskussion med honom och vi kom snabbt överens om att det blir svårt för honom att fortsätta sin anställning på Åland och efter diskussioner valde han själv att säga upp sig.

ÅHS jobbar nu på att tillsätta en HR-funktion.

- Vi har satt oss ner nu och funderat över vad vi kan lära oss för framtiden. Vi har också haft diskussioner med Valvira om hur de jobbar med legitimationsärenden, vi står bättre rustade framöver, säger Jun Nagamori.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »