Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 1 oktober, 2015 - 20:02Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:28

Dömda lagtingskandidater är problematiskt

- Det är klart att det är ett problem att en av våra lagtingskandidater är dömd till villkorligt fängelse, och jag utgår från att man berättar sådant för partiet. Det säger socialdemokraternas ordförande Camilla Gunell i en kommentar till att lagtingskandidaten Arezoo Naely har dömts till villkorligt fängelse för grovt bedrägeri och till fängelse, som omvandlats till samhällstjänst, för förfalskning.
- Jag förstod inte att jag skulle berätta om sådana saker för partiet, säger Arezoo Naely i en kommentar till Camilla Gunells kritik.
Nils Manelius som kandiderar till lagtinget för Åländsk demokrati har dömts till villkorligt fängelse för misshandel.
- Det är en privatsak som inte påverkar Åländsk demokrati eller den politik vi står för. Det visar bara att politiker är som vanliga människor, säger Stephan Toivonen som är initiativtagare till Åländsk demokrati.
Totalt har sex av 254 lagtingskandidater dömts för något brott under de senaste fyra åren. Förutom Nils Manelius och Arezoo Naely har även Åländsk demokratis Johan Boman dömts till villkorligt fängelsestraff, för grovt rattfylleri och äventyrande av trafiksäkerheten. De övriga dömda finns bland de som kandiderar för Hållbart Initiativ, Moderaterna och Ålands framtid och har fått mildare straff för sina brott.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »