Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 oktober, 2023 - 06:09Uppdaterad: onsdag, 18 oktober, 2023 - 07:57

Dömd läkare bytte namn igen och jobbar vidare i riket

Den läkare som i våras jobbade vid ÅHS, trots att han hade flera domar på sig i Sverige, har nu bytt namn igen. Han har i år bland annat jobbat på sjukhuset i Raseborg. 

Det framkommer i Svenska Yles granskning av läkare utan svensk legitimation, som fortfarande får jobba i Finland. 

Det var under pandemin som mannen sålde falska covidintyg via sitt företag i Göteborg. Han granskades sedan av Inspektionen för vård och omsorg, och drog självmant tillbaka sin läkarlegitimation innan han blev dömd. 

På så sätt kunde han undvika att rödflaggas av Socialstyrelsen, då han sökte läkarlegitimation av de finska myndigheterna och fick jobb på Åland. 

Nu har mannen alltså bytt namn en tredje gång och jobbat via ett bemanningsföretag på sjukhuset i Raseborg. Både sjukhuset och bemanningsföretaget säger till Svenska Yle att de avslutat sitt samarbete med läkaren efter granskningen. 

Här finns reportaget på Svenska Yle.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »