Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 11 oktober, 2016 - 13:33Uppdaterad: tisdag, 11 oktober, 2016 - 13:38

Dom för uppsägning står fast

Hovrätten anser att Ålands tingsrätt gjorde rätt när den i maj dömde ett företag i byggbranschen för ogrundad uppsägning.

 Företaget hade utan laga grund sagt upp en anställd när han var faderskapsledig. Företaget hävdade att mannen brutit mot arbetsavtalet och inte i tid meddelat om sin ledighet. Företaget sa också att man tidigare gett mannen en skriftlig varning för att han inte anmält frånvaro. Men tingsrätten menade att det varit känt att mannen skulle vara ledig och man tyckte inte att företaget kunnat påvisa att uppsägningen var laglig, så företaget dömdes att ersätta mannen med 14.800 euro och arbetskraftskommissionen vid AMS med drygt 5.100 euro.

Byggföretaget besvärade sig till hovrätten men den finner inga skäl till fortsatt handläggning av ärendet då man anser att tingsrättens domslut var riktigt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »