Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 16 november, 2021 - 05:47Uppdaterad: tisdag, 16 november, 2021 - 10:02

Dolda fel i hus inte säljarnas sak

Ett par köpte hus av ett annat par för 185.000 euro och stämde sedan de tidigare ägarna då de några år senare upptäckte bland annat mikrobiella skador.

De nya ägarna yrkade på nästan 40.000 euro i prisavdrag samt skadestånd på närmare 12.000 euro från de tidigare ägarna. Oavsett om felen varit kända av de tidigare ägarna, eller om det rört sig om så kallade dolda fel, menade de nya ägarna att de har rätt till ersättning.
Ålands tingsrätt avgjorde frågan under torsdagen och konstaterar att fastigheten inte på grund av något dolt fel avsevärt avvikit från vad som med fog kunde ha förutsatts av en sådan fastighet med beaktande av priset och övriga omständigheter.
De nya ägarna förlorade därmed målet och ska ersätta de tidigare ägarna för deras rättegångskostnader på drygt 20.000 euro.
 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »