Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 21 september, 2022 - 10:58Uppdaterad: onsdag, 21 september, 2022 - 11:48
  • Polisen fortsätter utreda de två olyckor som skedde i slutet av augusti.

Dödsolyckan i Vårdö utreds ännu

De två allvarliga olyckorna, varav en med dödlig utgång, som inträffade natten mellan den 27 och 28 augusti är fortsatt under utredning.

- Det dröjer innan det går att uttala sig närmare om vad som framkommit, skriver Bodil Berg, utredare vid polisen, i ett mejl till Ålands Radio.

Gällande båtolyckan i Vårdö där en fritidsbåt med två personer körde upp på en bergsudde och en av personerna omkom kan Bodil Berg kortfattat säga att det verkar vara en felnavigering som var den största orsaken till grundstötningen.

Den andra olyckan var en trafikolycka på Emkarbyvägen i Jomala där en person blev påkörd av en personbil med allvarliga skador som följd. Inte heller i det ärendet är utredningen klar och polisen ger få detaljer.
- Förutom att utredningarna är pågående är följderna av olyckshändelserna tragiska, av hänsyn till parter och parters anhöriga ger jag inte detaljer i nuläget, skriver Bodil Berg.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »