Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 13 januari, 2011 - 07:10Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Dockade färjor innebär problem<br>för ÅHS-patienters resor

Från och med måndag i nästa vecka och tio dagar framöver finns inga snabba båttransporter till Sverige eftersom såväl Viking Lines Rosella och Eckerölinjens m/s Eckerö ligger på dock. För många ålänningar kräver trafikstoppet lite mera planering inför en resa. De som berörs extra mycket under dessa tio dagar är de ÅHS-patienter som ska till Akademiska sjukhuset i Uppsala. De kan nu välja att åka den långa omvägen via Stockholm, en ibland tung resa som kräver att man har hytt för att orka. Men det finns också en annan lösning som normalt inte är möjlig nämligen flyget. -När jag frågade FPA sa de att de under dessa tio dagar undantagsvis ersätter kostnader för flyg, säger Inger Kuitunen som är transportkoordinator på ÅHS.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »