• Göran Djupsund tror inte valutgången påverkas av att internetröstningen inte blir av.
Göran Djupsund:
Ett längre inslag med Göran Djupsund (från Åland idag):
Publicerad: onsdag, 9 oktober, 2019 - 14:32, uppdaterad: onsdag, 9 oktober, 2019 - 17:09

Djupsund tror inte att valutgången påverkas

Det är beklagligt att försöket till internetröstningen inte blev av, säger pensionerade professorn i statskunskap Göran Djupsund.

Internetröstningen skulle ha gett många som bor utanför Åland möjlighet att rösta i valet, men han tror ändå inte att valutgången påverkas nämnvärt. De partier som attraherar lite yngre väljare som bor på annan ort kan mista några röster spår Göran Djupsund. Han tror inte att de 1492 som nu inte kan rösta via nätet är så hemskt många unga väljare.

- Jag antar att det är ganska mycket folk som genom åren flyttat bort och har sin hembygdsrätt kvar. Så det är ganska oklart vad det är för väljarsegment, säger han.

Göran Djupsund ser inte heller att något parti kan vinna eller förlora poäng i valupptakten på den inställda internetröstningen.

- Det enda jag tror ligger bakom är en viss blåögdhet eller naivitet hos de som agerat i förhållande till företaget som skulle leverera systemet, säger han.
 

Fler Nyheter

Polisen söker vittnen till farlig trafikincident

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Polisen söker vittnen gällande grovt äventyrande av trafiksäkerheten på Lemlandsvägen i Knutsboda vid 23-tiden på kvällen.

Villkorligt fängelse för grov stöld

Nyhetsnotisen i ljudformat:
En 39-årig man har av tingsrätten dömts till sex månaders villkorligt fängelse för grov stöld, skadegörelse och besittningsintrång.

Häggblom invald i regionkommittén

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Lagtingsledamot Bert Häggblom(Ob) har blivit utsedd till Ålands ordinrie ledamot i Regionkommittén inom EU.

Lindvall ny assistent till Löfström

Mats Löfström:
Emma Lindvall blir ny riksdagsassistent för riksdagsledamot Mats Löfström. Lindvall är hemma från Saltvik och studerar för tillfället handelsrätt vid Svenska Handelshögskolan i Helsingfors.

Praxis styr hur lagtinget hanterar fullmakter

Susanne Eriksson och Conny Nyholm:
Det är praxis, det vill säga hur man brukar göra, som styr hur lagtinget beviljar eller inte beviljar fullmakter till regeringen.

Snöbristen sparar pengar för kommunerna

Dan Vik och Stefan Nordas:
Den snöfattiga vintern sparar pengar för kommunerna.

Många vill bli klubbdirektör

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Hittills har 13 personer sökt tjänsten som ny klubbdirektör för Ålands golfklubb efter Åsa Nordström. Ansökningstiden går ut vid midnatt i dag.

Barnet oskadat efter olycka

Barnet som satt i barnvagn i går då en bil körde på den i centrum av Mariehamn är oskadat, det uppger man från ÅHS akuten.

Färre tog flyget förra året

Flygplatschef Tanja Sabel
Antalet passagerare som åkte till och från Mariehamns flygplats minskade med 5,6 procent under förra året jämfört med 2018.