• Göran Djupsund tror inte valutgången påverkas av att internetröstningen inte blir av.
Göran Djupsund:
Ett längre inslag med Göran Djupsund (från Åland idag):
Publicerad: onsdag, 9 oktober, 2019 - 14:32, uppdaterad: onsdag, 9 oktober, 2019 - 17:09

Djupsund tror inte att valutgången påverkas

Det är beklagligt att försöket till internetröstningen inte blev av, säger pensionerade professorn i statskunskap Göran Djupsund.

Internetröstningen skulle ha gett många som bor utanför Åland möjlighet att rösta i valet, men han tror ändå inte att valutgången påverkas nämnvärt. De partier som attraherar lite yngre väljare som bor på annan ort kan mista några röster spår Göran Djupsund. Han tror inte att de 1492 som nu inte kan rösta via nätet är så hemskt många unga väljare.

- Jag antar att det är ganska mycket folk som genom åren flyttat bort och har sin hembygdsrätt kvar. Så det är ganska oklart vad det är för väljarsegment, säger han.

Göran Djupsund ser inte heller att något parti kan vinna eller förlora poäng i valupptakten på den inställda internetröstningen.

- Det enda jag tror ligger bakom är en viss blåögdhet eller naivitet hos de som agerat i förhållande till företaget som skulle leverera systemet, säger han.
 

Fler Nyheter

Sjöblom fortsätter träna AIK

Caroline Sjöblom fortsätter träna AIK tillsammans med Robert Lison Svanström. Det nya kontraktet sträcker sig över de två kommande säsongerna.

Åland sätter press på riksdagen

Landskapets förvaltnings- och utvecklingschef Dan E Eriksson
Höj avräkningsgrunden för klumpsumman till 0,47 procent, annars kan förslaget till nytt ekonomiskt system förfalla.

Åland Post är inte oroliga över sympatistrejk

Eivor Granberg och Dan Johansson vid Åland Post
Åland Post säger att de inte är oroliga för Sjömansunionens sympatistrejk. Eivor Granberg, affärsområdeschef för posttjänster på Åland Post berättar att man får ta det som det kommer.

Ingen biltrafik på Embarsunds linjen nästa tisdag

Reparationsarbete med färjklaffen på Finholma i Föglö innebär att ingen biltransport är möjlig under fyra timmar tisdag 26 november.

Lagtinget tar paus

Nyhetsnotisen i ljudformat
Lagtinget tar paus till den 2 december. De planerade plenumen under resten av november är inställda för att finans- och näringsutskottet ska ha tid att bereda budgetförslaget för landskapet år 2020.

Campos flyttar till Umeå

Nyhetsnotisen i ljudformat
Briana Campos lämnar Åland United efter fyra år för spel i Umeå IK. Campos ansluter till UIK vid årsskiftet.

Arbetslösheten ökade något

Nyhetsnotisen i ljudformat
Det relativa arbetslöshetstalet var i oktober 3,4 procent. Det är en liten ökning jämfört med samma månad ifjol, då det var 3,1 procent. Det här visar statistik från Ålands statistik- och utredningsbyrå.

Fellman uttagen till IBU-cupen

Nyhetsnotisen i ljudformat
Jenny Fellman är uttagen som en av fyra skidskyttar från Finland som ska tävla i IBU-cupen i de tre första inledande tävlingarna.

Polismyndigheten: Ärendet sköttes korrekt

Nyhetsnotisen i ljudformat
Landskapsregeringen (LR) har svarat på riksdagens justitieombudsman (JO) begäran om klargörande i ett fall där en förundersökning om misstänkt diskriminering blivit liggande så pass länge att ärendet efter två år preskriberats. Några dagar senare har en kommissarie fattat beslut om att ärendet skulle avslutas.