Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 9 oktober, 2019 - 14:32Uppdaterad: onsdag, 9 oktober, 2019 - 17:09
  • Göran Djupsund tror inte valutgången påverkas av att internetröstningen inte blir av.

Djupsund tror inte att valutgången påverkas

Det är beklagligt att försöket till internetröstningen inte blev av, säger pensionerade professorn i statskunskap Göran Djupsund.

Internetröstningen skulle ha gett många som bor utanför Åland möjlighet att rösta i valet, men han tror ändå inte att valutgången påverkas nämnvärt. De partier som attraherar lite yngre väljare som bor på annan ort kan mista några röster spår Göran Djupsund. Han tror inte att de 1492 som nu inte kan rösta via nätet är så hemskt många unga väljare.

- Jag antar att det är ganska mycket folk som genom åren flyttat bort och har sin hembygdsrätt kvar. Så det är ganska oklart vad det är för väljarsegment, säger han.

Göran Djupsund ser inte heller att något parti kan vinna eller förlora poäng i valupptakten på den inställda internetröstningen.

- Det enda jag tror ligger bakom är en viss blåögdhet eller naivitet hos de som agerat i förhållande till företaget som skulle leverera systemet, säger han.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »