Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 19 december, 2016 - 06:11Uppdaterad: måndag, 19 december, 2016 - 07:26
  • Det stormar kring Juha Sipiläs regering och på twitter i går krävde Göran Djupsund regeringens avgång. Arkivfoto: Robert Jansson.

Djupsund: Regeringen bör avgå!

Professorn i statsvetenskap vid Åbo Akademi, Göran Djupsund, tycker att Finlands regering med statsminister Juha Sipilä i spetsen bör avgå.

Svenska Yle rapporterar om Djupsunds hårda attack på twitter i går efter att justitiekanslern i en intervju i Helsingin Sanomat sagt att regeringen sidsteppat honom för att undvika att ärenden granskas i riksdagens grundlagsutskott.
Till Yle Nyheter säger Göran Djupsund att det tidigare kommit signaler om att brådska föranlett dåligt förberedda lagar från tjänstemän.
- Det är först nu när justitiekanslern tar locket av grytan som det blir ytterst tydligt att regeringen har för stor brådska i sin reformiver, säger Djupsund.
Han påpekar ändå att nyval inte är önskvärt eftersom det skapar onödig turbulens.
- Men det behövs några signaler så att regeringen kanske lugnar ner sig lite, säger han.

Löfström mycket oroad

Även Ålands riksdagsledamot Mats Löfström har reagerat på justitiekanslerns uttalande. På facebook skriver han att det är djupt allvarligt och obehagligt om regeringen sidsteppar JK.
- Jag är mycket oroad över att vi verkar gå mot ett samhälle där ändamålen börjat helga medlen och att maktpolitik till och med går framför grundlagen, skriver Löfström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »