Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 april, 2023 - 06:22Uppdaterad: tisdag, 25 april, 2023 - 07:49
  • Rosi Djupsund. Pressfoto: Helene Wallin

Djupsund ny ordförande för FSSMF

Rosie Djupsund har valts till ny ordförande för Finlands svenska sång- och musikförbund, FSSMF. Hon efterträder Patrik Karlsson som suttit på posten i tolv år. 

Rosi Djupsund är bland annat verksamhetsledare för Kulturföreningen Katrina. Hon leder dessutom Åbolands sång- och musikförbund och kör-för-alla-kören Cantralla vid Åbo Arbetarinstitut. 

FSSMF är en politiskt och religiöst obunden takorganisation för hobbykörer, stråkorkestrar och blåsorkestrar, där medlemmarna är lokala sång- och musikförbund och specialförbund för damkörer, manskörer och blandade körer samt de ungas musikförbund DUNK. 

- Jag är stolt och glad över att få leda FSSMF. Det blir en stor utmaning att fortsätta att driva och utveckla sång- och musiklivet i Svenskfinland, säger Rosi Djupsund i ett pressmeddelande. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »