Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 5 januari, 2022 - 16:27Uppdaterad: onsdag, 5 januari, 2022 - 18:07

Distansundervisning för årskurs 7 och uppåt

Landskapsregeringen ändrar sitt beslut om att öppna vårterminen med närundervisning.

Med anledning av de ökade smittosiffrorna och i samråd med samarbetsgruppen stänger alla landskapets skolor, såsom Ålands lyceum, yrkesgymnasiet, folkhögskolan och den fria bildningen. Högstadierna övergår till distansundervisning, men de lägre årskurserna ska däremot fortsätta med närundervisning som planerat.

- Vi har haft en ingående diskussion men valt att inte stänga skolan för de yngre eleverna. Det är svårare för dem att tillgodogöra sig distansundervisningen. Det visar tydliga negativa konsekvenser för elevernas psykiska mående och prestationer att under en längre tid ha distansundervisning. Jag vet att det finns stor oro bland både föräldrar och barn, men skolornas personal kommer att göra sitt bästa för att det ska vara tryggt, säger utbildningsminister Annika Hambrudd (C).

De elever som har särskila svårigheter i de övre årskurserna kommer som tidigare att erbjudas närundervisning. Beslutet är i kraft fram till den 23 januari.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »