Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 15 oktober, 2021 - 05:54Uppdaterad: fredag, 15 oktober, 2021 - 10:50
  • Det finns en relativt stor politisk samsyn kring Lilla holmens framtid, det menar Julia Birney (Lib), ordförande i stadens infrastrukturnämnd.

“Diskussionerna om Lilla holmen kommer för tidigt”

Den senaste tidens diskussioner om Lilla holmen kommer för tidigt. Det säger Julia Birney (Lib), ordförande i infrastrukturnämnden, som ska ta beslutet om områdets framtid.

Hon menar att det finns en relativt stor politisk samsyn kring att man både vill bevara och investera i området, men att inga formella diskussioner ännu har förts i nämnden.
- Det vi har är den rapport som togs fram 2019 och som då fick ett positivt bemötande, och ärendet kommer upp på vår föredragningslista inför nämndens nästa möte i dag, fredag. Men i de politiska diskussionerna som förs upplever jag att egentligen alla partier vill upprätthålla och utveckla Lilla holmen, säger Julia Birney.
Enligt rapporten från 2019 ska det omtalade fågelhuset avvecklas i takt med att fågelpopulationen självmant dör ut.
- Det låter i debatten som att det inte ska finnas några djur på Lilla holmen i framtiden, men det ska det absolut finnas. Inga beslut är ännu tagna och vi ska behandla ärendet med största respekt, men det finns inga diskussioner om att ta bort djuren därifrån, säger Julia Birney.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »