Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 8 juni, 2011 - 08:43Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Diskussion om radiolagen

-Förslaget till ny lag om radio- och televisionsverksamhet bör förkastas. Det sa Obunden samlings Fredrik Karlström under gårdagens debatt i lagtinget om kulturutskottets betänkande angående den nya lagen. Enligt Karlström finns det för många oklarheter kring hur en TV- mottagare ska definieras. Enligt det nuvarande förlaget ska en apparat som i huvudsak används som TV-mottagare vara avgiftsbelagd, en definition som är för otydlig enligt Karlström. -En gammal tjock-TV kan i princip bara användas till att titta på TV, men en modern platt-TV kan också användas som en dataskärm. Det innebär att man kan ha en sådan apparat utan att den i huvudsak används för att titta på TV, sa Fredrik Karlström. Moderaten Roger Jansson tyckte att det är mycket att svårt att få helt rättvisa avgifter och att det därför vore bättre med skattefinansiering. -Jag har pratat om detta sedan 1999, och det är glädjande att allt fler börjar inse att skattefinansiering är ett mycket bättre alternativ än licensfinansiering, sa Fredrik Karlström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »