Publicerad: tisdag, 12 maj, 2020 - 16:23Uppdaterad: tisdag, 12 maj, 2020 - 17:13
  • Mats Adamczak och Fredrik Karlström ser fram emot satsningen. Foto: Felicia Bredenberg

Discgolfbanor ska stå klara till midsommar

Företagarna på Ålands disogolfsatsning, med en discgolfbana i varje kommun, ska vara i hamn redan vid midsommar.

Det berättade föreningens ordförande på en presskonferens i dag. Dessutom ska den första nationella tävlingen ordnas redan i sommar och siktet är inställt på att arrangera EM inom sex år.

-Det låter helt galet – och det är det – men det går. Det krävs att folk ställer upp i bygderna, men om vi lyckas med det här så kommer ingen ha varit i närheten av något liknande, säger Företagarna på Ålands ordförande Mats Adamczak.

På presskonferensen deltog också näringsminister Fredrik Karlström efter att landskapsregeringen i går beviljat ett stöd på nästan 100.000 euro i stöd för discgolfutrustning.

Trots orosmolnen kring sommarsäsongen på grund av den rådande coronakrisen menar Fredrik Karlström att det är bra tidpunkt för satsningen.

-Det här är en liten satsning av de stora näringspolitiska stöd som vi kommer att ge under den här krisen. Det här är en satsning som ger lite framtidstro, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »