Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 6 juni, 2022 - 06:26Uppdaterad: måndag, 6 juni, 2022 - 13:37
  • Glada studenter tågade från Alandica mot Ålands Lyceum. Foto: Frippe Granlund
  • Från dimissionen i Alandica. Foto: Frippe Granlund

Dimission efter utmanande skoltid

I helgen var det studentdimission. Med det har en hel generation pandemidrabbade studenter fått sin mössa och verkligen på allvar klarat av sina studier. För de här åren har inte varit normala.

Alla studenter har förstås alltid anledning att vara stolta över sin insats, men just de tre senaste skolåren har varit extra utmanande på grund av pandemin. De som nu tar studenten är den enda årskull som studerat sig igenom gymnasiet under hela pandemin, med allt det inneburit i form av distansundervisning, skolstopp och ofta ändrade förutsättningar.
- Det var omvälvande att ta studenten under de här förutsättningarna, det var annorlunda. Men det har nog flutit på ganska bra ändå under de här tre åren, säger en av de glada studenterna utanför Alandica efter att Ålands Lyceums studentdimission var avklarad  i lördags.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »