Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 7 februari, 2011 - 15:39Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Dialogen med markägarna fortsätter

Polisanmälan från markägare i Långbergsöda mot lantrådet och kulturministern hindrar inte landskapsregeringen att fortsätta dialogen med dem.- Var och en som känner sig fel behandlad har rätt att göra en anmälan. Det är en skild process som vi inte lägger oss i, säger kulturminister Britt Lundberg.Landskapsregeringen förklarade idag hur man går vidare med arbetet med fornminnesregistret och en ändring av fornminneslagen. Meningen är att ändra lagen, så att tidsbegränsningen på två år för att få ersättning om man nekas att rubba ett fornminne, tas bort. Samtidigt har det läckt ut att en annan ändring föreslagits, en ändring som skulle sänka ersättningen till markägarna.- I Sveriges och Finlands lagar nämner man skälig ersättning istället för full ersättning som det står i vår lag. Men vi ändrar det inte, säger Lundberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »