Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 28 mars, 2023 - 16:56
  • M/S Birka Stockholm planeras vara i trafik om ett år.

Destination Gotlands vd om Birkaaffären: ”Vi sätter omgående igång med etableringsprojektet”

Sent i går, måndag, kom nyheten att Gotlandsbolagen köper M/S Birka Stockholm av Eckerökoncernen. Prissumman för fartyget blev 38 miljoner euro.

Gotlandsbolagens dotterbolag Destination Gotland ska sköta verksamheten på fartyget som planeras trafikera mellan Stockholm, Mariehamn och Visby.

Destination Gotlands vd Marcus Risberg kommenterar att trafikstart planeras om ett år och att man omgående sätter igång med etableringsprojektet. Man vill bland annat bygga organisation, skapa varumärke och säkerställa att försäljningsprocesserna kan komma igång. 
- Det är bara att kavla upp ärmarna och så fort som möjligt komma till punkten där vi kan ha en kommersiell lansering för trafikstarten, säger Marcus Risberg. 

Frågan vad det var som avgjorde att affären slutgiltigt blev av kommenterar Marcus Risberg att det var en kombination av att säljare och köpare kunde hitta en prisnivå båda tyckte var relevant och att man hittat ett upplägg i verksamheten som man tror på.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »