Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 8 februari, 2011 - 07:15Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Delade åsikter om medialicens

Det bör fortsättningsvis vara lagtinget som väljer de organ som styr Ålands Radio och TV. Det anser bolagets förvaltningsråd som diskuterat förslaget till nytt mediepolitiskt program. I dag väljer lagtingsgrupperna förvaltningsrådet som i sin tur utser styrelse för bolaget. Enligt förslaget ska förvaltningsrådet ersättas av ett medieråd och landskapsregeringen utse styrelse. Men förvaltningsrådet stöder bolagets styrelse som i ett utlåtande påpekar att det i andra nordiska länder är parlamenten och inte regeringarna som representerar radiolyssnarna och TV-tittarna. När det gäller förslaget att ersätta TV-licensen med en medialicens går åsikterna däremot isär. Enligt styrelsen är det en bra idé, men inom förvaltningsrådet finns delade meningar. -Var och en får försöka påverka sina partier som dom vill i den frågan, säger förvaltningsrådets ordförande Christian Nordas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »