Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 10 oktober, 2016 - 09:12
  • Ålands framtid ordnar en debatt om relationen mellan Finland och Åland i kväll. Partiordföranden Axel Jonsson är en i panelen. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru.

Debatt om relationen Åland-Finland

Den frusna relationen mellan Åland och Finland. Det är temat för en paneldebatt som Ålands framtid ordnar i Sittkoffs i Mariehamn i kväll.

Bakgrunden till debatten är bland annat det uteblivna vindkraftsstödet och den uteblivna höjningen av klumpsumman, skriver Ålands framtid i ett pressmeddelande.

Panelen består av Svenska Folkpartiets politiske sekreterare Andreas Elfving, riksdagsledamot Mats Löfström, Ålandskommitténs vice ordförande Roger Jansson, Ålandsdelegationens ordförande Peter Lindbäck, lantrådet Katrin Sjögren och Ålands framtids partiordförande Axel Jonsson. De ska besvara frågan om varför relationen mellan Åland och Finland är så frostig just nu, och hur det på sikt påverkar Ålands självstyrelse och ålänningarnas möjligheter att kunna verka och få service på svenska i Finland.

Debatten börjar klockan 18.00 och är öppen för allmänheten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »