Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 25 mars, 2010 - 07:18Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Debatt om föräldraledighet

-Om kvinnorna vill vara längre hemma med sina barn ska inte lagtinget sätta stopp. Det tyckte centerns Roger Slotte när förslaget att dela upp föräldraledigheten debatterades i lagtinget i går. Det är obunden samlings Danne Sundman som vill att man går in för den isländska modellen med tre månader föräldraledigt för mamman, lika mycket för pappan och sedan ytterligare tre månader som de kan dela upp efter eget behag. Det systemet har haft många positiva effekter på det isländska samhället, menar Danne Sundman, som själv har färska erfarenheter av föräldraledighet. Han fick stöd av bland andra socialminister Katrin Sjögren som också stöder ett förslag i riket om en föräldraledighet som skulle vara tre gånger sex månader, med samma uppdelning som den isländska modellen. Danne Sundmans motion går nu vidare till social- och miljöutskottet för behandling.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »