Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 19 juli, 2022 - 11:21Uppdaterad: tisdag, 19 juli, 2022 - 14:25

De som fyllt 70 erbjuds dos fyra

Ålands hälso- och sjukvård, ÅHS, rekommenderar att alla som fyllt 70 år tar en fjärde dos coronavaccin.

Det skriver man i ett pressmeddelande på tisdagsförmiddagen. En fjärde dos erbjuds till dem över 70 från och med i dag, den 19 juli. ÅHS skriver att den ges tidigast tre månader efter den tredje vaccindosen och de som fått tre doser vaccin och haft covid-19-infektion just nu inte behöver en fjärde dos.

I ett senare skede erbjuder ÅHS också en fjärde dos till alla mellan 18 och 69 år som tillhör en riskgrupp och därefter erbjuds en fjärde dos till alla över 60 år som inte tillhör någon riskgrupp, men ÅHS skriver att de informerar när det är dags.

De som fyllt 70 kan boka vaccintid genom ÅHS webbokning under Hälsocentralen i Mariehamn. Hälsocentralen i Godby är stängd fram till den 7 augusti. ÅHS skriver också att 70-79-åringar i skärgårdskommunerna ska kontakta hälsovårdaren gällande bokning för dos fyra.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »