Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 31 januari, 2024 - 16:47

Därför hemlighålls underlaget för hävningsbeslutet

Det fanns juridiska utlåtanden i regeringen Thörnroos beslutsunderlag när man hävde det så kallade elhybridavtalet. Men de här handlingarna vill landskapsregeringen först lämna ut om och när hovrättens dom har vunnit laga kraft.

Niklas Karlman, som är biträdande avdelningschef vid infrastrukturavdelningen, förklarar att orsaken till det är att landskapsregeringen ännu inte bestämt ifall man kommer att anföra besvär i Högsta domstolen.  

– Ifall vi skulle offentliggöra beredningen innan ett sånt beslut så skulle det materialet kunna användas till landskapsregeringens nackdel i en eventuell behandling. Därför är det inte i landskapets intresse att offentliggöra materialet nu, säger han. 

Lantrådet Katrin Sjögren (Lib) har lovat ”öppenhet och transparens” i frågan om elhybridfärjan och Niklas Karlman håller med.  

– Vi kommer att lämna ut så mycket vi kan och så snart vi kan, säger han. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »