Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 21 juni, 2010 - 08:11Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Dålig inomhusluft på<br>hotell och stugbyar

Problem med inomhusluften var den vanligaste bristen när hotell och stugbyar med över 100 bäddar inspekterades av Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet. I nio av de tolv inspekterade anläggningarna var det problem med inomhusluften. I sju fall handlade det också om ventilationskanaler som var smutsiga. Bara fyra av anläggningarna har mekanisk både från- och tilluft i hela byggnaden. I övrigt fann man inga större brister utan miljömyndigheten konstaterar att städningen vas god och de sanitära utrymmena välskötta. Ägarna var också positiva till att omedelbart åtgärda bristerna med inomhusluften, så några förelägganden ger inte miljömyndigheten den här gången. Däremot följs åtgärderna upp under året.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »