Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 5 juni, 2019 - 06:16
  • Dödshot ledde till dagsböter för två personer. Foto Cecilia Ekströmer

Dagsböter för dödshot på hundutställning

Tingsrätten dömer en man och en kvinna för olaga hot.

Kvinnan, som är i 50-års åldern, har i samband med en hundutställning i september 2018 sagt till en man att hon kommer att sticka en kniv i hans hjärta och att han ska akta sig när det blir mörkt på kvällen eftersom hon då kommer att döda honom. Mannen, i 65-års åldern, har i december 2018 sagt till en tjänsteman att han tänker slå ihjäl sin ex-hustru och att tjänstemannen ska hälsa henne detta. Tingsrätten bedömer att personerna som utsatts för hoten har haft grundad anledning att frukta att deras säkerhet är i allvarlig fara.

Mannen och kvinnan döms att betala 50 dagsböter var, 300 euro per person, samt att ersätta de målsägandes rättegångskostnader samt utbetala 350 euro var för det lidande som handlandet har gett upphov till.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »