Publicerad: onsdag, 30 september, 2020 - 11:29Uppdaterad: onsdag, 30 september, 2020 - 14:21
  • Stipendierna brukar delas ut i stadsbiblioteket. Arkivbild.

Dags att nominera till stipendier

Mariehamns stad delar varje år ut stipendier inom kultur och idrott och fritid och nu är det dags att nominera kandidater.

Totalt finns det 4.000 euro för stipendierna och de delas ut för aktivitet, engagemang eller framsteg inom respektive område.

Det finns ett regelverk för vem som kan bli nominerad och för kulturstipendiet gäller att ”mottagaren/mottagarna stimulerar och vitaliserar genom sin verksamhet det åländska kulturlivet. Såväl professionella och icke professionella konstnärer och kulturarbetare, som grupper som utfört en kulturgärning, kan erhålla stipendiet.” För idrotts-och fritidsstipendiet är kriteriet ”stipendiet kan ges till en aktiv idrottsutövare, en förening eller ett lag som under året gjort framsteg inom sitt område och/eller visat gediget intresse och engagemang. Stipendiet kan även delas ut till ledare/tränare som genom sitt arbete berikat fritiden för stadens invånare.” För båda stipendier gäller att den som nomineras måste vara bosatt i Mariehamn.

Nomineringen av kandidater görs på Mariehamns stads hemsida och sista inlämningsdag är den 30 oktober.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »