Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 28 september, 2018 - 13:36
  • En fodertransport med Odin från Osnäs planeras till den 13 oktober. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Dags att anmäla intresse för fodertransport

Nu vill Ålands hushållningssällskap ha reda på om åländska djurägare vill utnyttja möjligheten till en subventionerad fodertransport från Osnäs med m/s Odin lördagen den 13 oktober.

Landskapsregeringen har tidigare bestämt att man betalar hälften av de 5000 euro som transporten kostar, och de resterande 2500 delas på de som väljer att använda transportmöjligheten. Kerstin Lundberg på hushållningssällskapet säger att hon senast den 4 oktober vill höra från djurägare som är intresserade av att nyttja transporten.

- Eventuellt kan det bli någon transport till om intresset är stort, säger hon.

Odin kan lasta ungefär 100 rundbalar åt gången. Djurägarna ansvarar själva för att få fodret till hamnen i Osnäs, och om det ska lastas ombord lösa balar bör man se till att det finns något i hamnen som kan lasta ombord dem.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »