Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 31 augusti, 2023 - 11:51Uppdaterad: torsdag, 31 augusti, 2023 - 12:45
  • Daghemmet Vikingen planeras få ytterligare två avdelningar. Arkivbild.

Daghemmet Vikingen föreslås byggas ut

Daghemmet Vikingen i Jomala föreslås byggas ut med två avdelningar för att fylla behovet av daghemsplatser. 

Kommunfullmäktige godkände på sitt senaste möte att tekniska förvaltningen i kommunen ska fortsätta planeringen och ta fram fullständiga entreprenadhandlingar och en kostnadskalkyl. 

När Vikingagården, där daghemmet Vikingen ingår, byggdes var det ursprungligen planerat för fyra daghemsavdelningar. Men då togs beslutet att bara bygga två avdelningar. Placeringen av tillbyggnaden är enligt den skiss som lyftes fram då Vikingagården byggdes och då gjordes förberedelser att bygga till om behovet skulle uppstå, vilket det har gjort nu. 

Behovet av daghemsplatser i kommunen är stort, så vi behöver komma igång med tillbyggnaden så snabbt som möjligt, säger kommundirektör Christian Dreyer. 

Kommunen siktar på att ha entreprenadhandlingarna klara under hösten.   

För att lösa den akuta platsbristen för den här hösten öppnade en modulavdelning med 19 platser i anslutning till daghemmet Vikingen. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »