Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 27 november, 2023 - 10:42Uppdaterad: måndag, 27 november, 2023 - 12:44
  • Från och med i dag dyker det nya skattekortet upp i MinSkatt. Arkivbild.

I dag börjar skattekorten dyka upp i MinSkatt

I dag måndag den 27 november kommer de första skattekorten för 2024 till Minskatt, meddelar Skatteförvaltningen i ett pressmeddelande. 

En del av skattekorten för nästa år har blivit färdiga och skattekorten för de första kunderna finns nu i MinSkatt. Skattekorten kommer till MinSkatt i faser och är där senast den 13 december.  

– Alla skattekort blir inte färdiga samtidigt eftersom skattekort görs för hela 4,9 miljoner kunder. Det lönar sig alltså att vänta i lugn och ro även om det egna skattekortet inte blir färdigt bland de första, säger överinspektör Päivi Ylitalo från Skatteförvaltningen.  

Skattekortet på papper kommer hem först efter att skattekortet blivit färdigt och finns i MinSkatt. Det är inte bråttom med att ta i bruk skattekortet för 2024 eftersom skattekortet för 2023 används ännu i januari. 

När det nya skattekortet har kommit lönar det sig att kontrollera inkomstgränsen på skattekortet. Inkomstgränsen är avsedd för perioden 1 februari 2024 till 31 december 2024, alltså inte för hela kalenderåret. Om uppskattningen är att inkomsterna under 2024 ökar eller minskar från vad Skatteförvaltningen har beräknat, lönar det sig att göra ett nytt skattekort i MinSkatt.    

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »