Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 7 mars, 2022 - 17:50Uppdaterad: måndag, 7 mars, 2022 - 17:50
  • Det allmänna coronaläget på Åland har förbättrats.

Coronasituationen har förbättrats

Coronasituationen har förbättrats. Incidensen ligger fortfarande över 4.000, men det är en lägre siffra än de senaste tio dagarna. Det sade t.f. chefläkare Jun Nagamori vid landskapsregeringens pressinformation.

- Vi har för närvarande två patienter på medicinavdelningen och en på intensivvården, men där finns också andra orsaker än covid-19. I stort har arbetsbelastningen för ÅHS minskat. Det är fortfarande många som testar positivt, men där ska man också komma ihåg att vi har ändrat vår testningsstrategi, säger han.
Utbildnings- och kulturminister Annika Hambrudd (C) säger att de flesta rekommendationer nu slutat gälla, men att några av dem som gäller grundskolor och barnomsorg ska revideras inom tre veckor.
- Och för äldreomsorg och serviceboenden gäller fortfarande anvisningar för säkra besök. Paragrafen i smittskyddslagen som rör allmänna utrymmen fortsätter gälla till den sista juni, sade Annika Hambrudd.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »