Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 24 mars, 2020 - 14:05Uppdaterad: tisdag, 24 mars, 2020 - 14:23
  • Tord Sarling, vd på Ålands trädgårdshall. Arkivfoto: Ann-Christine Karlsson.

I coronapandemins spår – oro inför kommande växtsäsong

Årets odlingssäsong väntar runt knuten och coronasituationen i världen skapar oro även i den åländska jordbruksbranschen.

Tord Sarling, vd för Ålands trädgårdshall, säger att det finns en stor oro bland annat hos potatis- och lökodlarna. Orsaken är att man befarar brist på både utsäde och arbetskraft.
- Vi hoppas att det inte blir några restriktioner beträffande tillgången på utsäde och inte minst att man kan lätta på restriktionerna för människor att röra sig fritt vilket inte är fallet nu på grund av coronapandemin, säger Sarling.

Han konstaterar också att utan utsäde och arbetskraft blir bland annat potatis och lök bristvaror nästa säsong.

Att allmänheten hamstrat basvaror som potatis, rotfrukter och lök under Coronapandemins första veckor är däremot inget problem enligt Sarling. Han tror inte det blir brist på dessa varor nu i och med att hamstringsvågen planat ut.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »