Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 25 november, 2021 - 14:13Uppdaterad: torsdag, 25 november, 2021 - 17:54
  • Belastningen på sjukvården ökar i takt med att smittfallen blir allt fler.

Coronaläget i landet fortsätter att förvärras

Coronafallen fortsätter att öka, fler tester görs och behovet av sjukhusvård är fortsatt stort, det meddelar Social- och hälsovårdsministeriet och Institutet för hälsa och välfärd, THL, i ett gemensamt pressmeddelande.

Förra veckan konstaterades cirka 7.200 nya fall av covid-19 och för den senaste tvåveckorsperioden har Finland en incidens på 236 smittfall per 100.000 invånare. I mitten av oktober låg incidensen på 133 fall, men den har alltså stadigt ökat sedan dess.

Antalet personer som behöver intensivvård till följd av covid-19 har nästan tredubblats under de senaste tre veckorna och belastningen på sjukhusen har ökat.

- Risken att bli intagen för specialiserad sjukvård är betydligt större för dem som inte är vaccinerade än för dem som har fått båda vaccindoserna. Från augusti till utgången av oktober har personer som inte är vaccinerade tagits in för specialiserad sjukvård 19 gånger oftare än personer som fått båda vaccindoserna, och för intensivvård 33 gånger oftare, skriver hälsomyndigheterna i pressmeddelandet.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »