Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 27 juli, 2022 - 12:41Uppdaterad: onsdag, 27 juli, 2022 - 14:21

Corona går från pandemi till endemi

Idag höll experter vid Institutet för hälsa och välfärd, THL, en pressträff om den nuvarande och kommande pandemisituationen.

Man kunde konstatera att pandemin nu har blivit en endemi, alltså en sjukdom som inte försvinner utan ibland förekommer i ett samhälle. Mika Salminen, hälsosäkerhetschef på THL, förklarade under presskonferensen att kurvan av antalet fall i Europa, som gick upp i början av sommaren, börjar stabiliseras och att dödsfallen har minskat.

Salminen konstaterade att lite fler är inlagda på sjukhus på grund av corona just nu, men att antalet inlagda på intensivvårdsavdelningarna inte har ökat. Detta ger bilden av en mindre allvarlig sjukdom, det skriver Svenska Yle. Mika Salminen menar att om man har rekommenderat antal doser vaccin kan man vara trygg:

-Just nu är sannolikheten att dö i corona på promillenivå, sa han.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »