Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 29 juni, 2020 - 17:17
  • Ragnar Stolt, läkare vid Cityläkarna, säger att antikroppstest är komplicerat. Arkivfoto: Amanda Andersson.

Cityläkarna utför antikroppstest för covid-19

Cityläkarna i Mariehamn tillhandahåller antikroppstest för covid-19.

- Har man antikroppar så har man sannolikt varit i kontakt med viruset, men däremot är det inte säkert hur immun man är, säger Ragnar Stolt, läkare på Cityläkarna.

Han förklarar att de inte marknadsfört antikroppstesterna eftersom provsvaren kan feltolkas och leda till att människor är mindre försiktiga än vad de borde vara.

-Det är ett lite komplicerat prov. Det svarar inte så tydligt på de intressanta frågorna, om man är immun och om man haft sjukdomen eller inte. Däremot är det ett prov som kan vara bra för vissa typer av verksamheter.

- Vi har till exempel patienter som jobbar i Kina eller i Norge på oljeplattformar och där kräver arbetsgivaren att man tagit testet och då ställer vi så klart upp och hjälper till med det, säger Ragnar Stolt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »